Nye indlæg

 

TRAUMATISKE KRISER OG PTSD DIAGNOSEN

14-10-2016 00:12
FAG.: PSYKOLOGI C
SKOLE.: HF - VUC
OPGAVE.: Traumatiske Kriser Og PTSD Diagnosen
 
CASE - Morten Boje.:
 
1.: I casen omkring Morten er der gået meget galt i starten - han har sikkert fået tilbudt krisehjælp fra starten, men han traf selv nogle uheldige valg i chokfasen, lige efter sin hjemkost. Han skulle nok have undgået fasen og fået mere hjælp inden, han mødte virkeligheden i form af pressen. Han har det selv dårligt med interviewet efterfølgende. Han synes selv han var en barbar i situation og meget usympatisk. En uheldig følelse at give sig selv. Han har heller ikke selv lyttet til optagelserne siden.
 
2.: Morten er først igennem en akut traumatisk krise - han bringes i en katastrofe situation, som han er uforskyldt i, men som kunne have kostet ham livet. Han oplever bagefter hvordan han selv tilsidesætter sine egne værdier om solidaritet, som er at hjælpe dem der er svagere end ham selv. Han handler med tunnelsyn og redder sig selv. Han er efterfølgende vred og vil gerne placere vreden på dem der har bragt ham i den situation. Det udløser både en skam og en følelse af skuffelse over sig selv, som han har svært ved at bearbejde.
 
Han reagerer efterfølgende ved at indkalde til et pressemøde og er det første han foretager sig, efter hans ankomst tilbage til København. Han er i en choktilstand, hvor han har brug for at tale om det skete, nok for at aflede det skete. Chokfasen og reaktionsfasen er krisens akutte fase. Han er i den efterfølgende periode stadig meget udfarende og hyperaktiv. Ham og kæresten skulle ikke mangle noget.
 
De shopper meget og spiser ude. Der skal opleves en masse. Han prøver at finde sin "plads" i samfundet igen. Han falder småt til ro igen og kan tage på ferie. Ud at rejse igen er et stort skridt. Her mærker han dog, at fortiden ikke er glemt, men krisen er mindre. Den udløses dog stadig af ting der minder om situationen.
 
3.: Morten har stadig svært ved mange ting. Ting der minder ham om Estonia, som hotelværelset i Paris, udløser straks en form for stress og angst og han er nød til at tage sovepiller for at få ro om natten. Morten har PTSD, men er dog nået så vidt, at han ved livet skal gå videre og hverdagen fungere igen, med alle de små daglige ting. Han siger, "Jeg kan holde tankerne væk om natten", hvilket må betyde de stadig påvirker hans dagligdag og at de er væk om natten, nok er med hjælp fra sovepillerne.

Kategori: PSYKOLOGI C
 
SPINKE DK (C) 2007-2020  | spinke@outlook.dk