Nye indlæg

 

VELFÆRDSSAMFUNDET

14-10-2016 09:34
FAG.: SAMFUNDSFAG C
SKOLE.: HF - VUC
OPGAVE.: Velfærdssamfundet - Lektion 4
Karaktér.: Ikke karaktergivende opgave
 
De 3 former for solidaritet
 
Affektiv Solidaritet.:
 
Her gælder de følelsesmæssige bånd. Man tænker solidaritet med sine "egne" - Dem der står en nærmest. Man er solidarisk med mennesker som man kender og føler for, men ens solidaritet strækker sig ikke til de "fjerne fremmede".
 
Konventionel Solidaritet.:
 
Mange er konventionel solidariske. Det bygger på fælles interesser, traditioner og værdier og man er solidarisk overfor dem i ens egen gruppe. Man ser det f.eks. d. 1. maj hvert år, når fagforbundene holder arbejdernes dag og samles for at vise hinanden solidaritet og vise der fælles styrke.
 
Refleksiv Solidaritet.:
 
Refleksiv er ordet som forklarer denne form for solidaritet. Man tænker ikke nødvendigvis på sine egne eller de svageste, men man har sin egen opfattelse af, hvad der er solidarisk og hvem man skal være det overfor. Generelt vil mange nok være refleksiv solidariske nu om dage, selvom de måske selv mener noget andet. Langt de fleste har egne meninger om hvem man skal være solidariske overfor.
 
Den konvenionelle solidaritet, passer bedst ind i arbejdersamfundet. Hvor de traditionelt står stærkt sammen, om der fælles interesser og formål. Dem kamp er ligeså synlig i dag, som da arbejdernes kamp startede. De er en stor gruppe i samfundet og får også en stor (dog svindende) opmærksomhed. Både affektiv og refleksiv solidaritet vinder dog ind igen. Den affektive vil altid eksistere da vi kun er mennesker og man altid vil kunne styres af sine følelser, men som samfundet skrider frem og vi bliver et mere moderne samfund, vil også den refleksive solidaritet bliver en større del af livet hos mange. Mennesker har mere end nogensinde før egne meninger og tør stå ved disse.

Kategori: SAMFUNDSFAG C
 
SPINKE DK (C) 2007-2020  | spinke@outlook.dk