Nye indlæg

 

KONSEKVENSER AF GLOBALISERINGEN

05-12-2016 12:18
FAG.: SAMFUNDSFAG C
SKOLE.: HF - VUC
OPGAVE.: KONSEKVENSER AF GLOBALISERINGEN
Karaktér.: Ikke karaktergivende opgave
 
De 3 konsekvenser af globaliseringen.:
Konsekvenserne af globaliseringen er mange og meningen om disse konsekvenser er lige så mange. Der er både argumenter for, men også mange imod globaliseringen. På den ene måde er sandheden, at øget globalisering, vil kunne give billigere varer, større udvalg og derfor mere handel. Men problemet vil være, at der så vil kunne komme såkaldte vinder- og taber- nationer. Nogen vil få MEGET ud af globaliseringen, hvor andre vil betale en måske HØJ pris for selvsamme globalisering.
 
Med det mener jeg, at lande der har en god økonomi, vil have bedre mulighed for at øge deres velstand, alene på handel og ved at udnytte de "fattigere" nationers arbejdskraft. De rige vil kunne få deres varer lavet billigere, men stadig kunne lave lukrative forretninger med handler. Og så er det kun de i forvejen stærke lande, der vinder på globaliseringen. Fattigere lande med en "kvik" regering, vil dog også kunne få fordele ud af globaliseringen, da de vil få en øget eksport, der automatisk ville betyde økonomisk vækst og flere arbejdspladser.
 
De ville dog skulle passe meget på i starten, så de ikke mister denne vækst, til andre lande der står klar til at overtage. De rigere lande vil dog også kunne skrabe knæene på en globalisering, der går for stærkt. For de vil derefter ikke tjene så meget på eksport af industrivarer, men mere på viden og handel. Så de skal satse på en højt uddannet befolkning.
 
Set med mine øjne er globalisering, til et vidst punkt, en positiv ting, dog skal man være vågen og klar til at gribe de muligheder det byder sig. Globaliseringen er her og den kan nok ikke bremses. Globaliseringen vil fremme et meget anderledes velfærdssamfund end det vi kender i dag.
 
Folk vil skulle kunne tage mere vare på sig selv og ikke være så fast fikseret på, at går det skidt, står staten klar til at redde en. En mulig model, vil være lignende den man kender fra USA, hvor staten støtter, men hvor en del af velfærden kommer fra frivillige organisationer, der er støttede af donationer.

Kategori: SAMFUNDSFAG C
 
SPINKE DK (C) 2007-2020  | spinke@outlook.dk