A Kassen er den bedste "forsikring" du har. For bliver du arbejdsløs og står uden a-kasse, hedder det kontanthjælp. Og ejer du f.eks. en bil uden den store gæld eller hus. - Ja så vil kommunen forlange du sælger dette først, før det kan komme på tale, at de vil udbetale nogen form for kontanthjælp til dig. Og med den nye kontanthjælpsreform, der dog er ændret lidt igen, er det usikkert om du overhovedet kan få noget, hvis du bare har en kæreste.
 
Så har du ingen a-kasse allerede, så er det NU DU SKAL handle. Med den regering vi har nu, bliver reglerne kun skrappere. Nederst omtales  a-kasser og hvad de egentlig er for en størrelse og hvad de er gode for. Til venstre kan du i undermenuerne læse meget mere om emnet.
 
BEDST I TEST OG TIL/ FOR ALLE UANSET JOB.:
 
 
FRIE FUNKTIONÆRER - DANMARKS BEDSTE AKASSE UANSET HVILKET JOB DU HAR. MELD DIG IND NU OG SPAR PENGE ALLEREDE FRA I DAG
 
Har du allerede en A-Kasse er det fornuftigt. Men er det den billigeste du har ? De yder alle god service, men nogle tager sig en hel del "bedre betalt" for det samme end andre. Her på siden finder du også bannere til gode alternativer til din ekstisterende A-Kasse.
 
Vi har forsøgt at komme med svarende på de mest gængse spørgsmål på denne side. Du finder mere fyldest gørende information i menuerne til venstre.

Er en billig a-kasse en god idé ?

Set ud fra medlemstilfredsheden, så er der slet ingen grund til ikke at vælge en af de billige a-kasser. Faktisk viste Arbejdsdirektoratets test af medlemstilfredsheden hos de forskellige a-kasser at, Frie Funktionærer også var den a-kasse med den højeste medlemstilfredshed. Samtidigt, er frie funktionærer den billigste tvagfærlige a-kasse i Danmark.

Arbejdsdirektoratets test viste også at de dyere a-kasser bestemt ikke behøver ligge i toppen når det kommer til medlemstilfredshed. Det kan altså godt betale sig at tjekke sin a-kasse inden man melder sig ind i den første og bedste a-kasseDet beløb man får i dagpenge er præcis det samme om ens a-kasse er billig eller dyr!

Kan alle skifte a-kasse ?

Ja alle kan skifte a-kasse. Det er tilmed meget nemt. Din nye a-kasse står for alt det praktiske når du skifter a-kasse. Alt du skal gøre er at oplyse hvilken a-kasse du var medlem af. Det er altså meget nemt at skifte til en billig a-kasse og spare penge. Der er altså ingen undskyldning for at betale for meget for din a-kasse hver måned.

Det tager typisk ikke mere end 2 min. at skifte til en billig a-kasse og det vil spare dig mange penge fremover! Mange a-kasser tilbyder også en billigfagforening og det er også meget nemt at skifte fagforening. Til højre kan du se en oversigt over de bedste og billigste a-kasser i Danmark.

Husk du kan trække dit a-kasse kontingent fra i skat !

Spørgsmålet, hvor meget kan jeg trække fra for min a-kasse, er der mange der stiller sig. Det er sådan her. For hver gang du betaler 100 kr. kan man trække 33 kr. fra i skat. Det vil sige at en a-kasse som Frie Funktionærer reelt kun koster 245 kr. om måneden når a-kasse kontingent er trukket fra. Hvis ikke du før har prøvet at få ændret dit fradrag, så er det super nemt. Alt du skal gøre er at ringe til skat også ændre de dit fradrag lynhurtigt og super nemt.

Kontingentet for en fagforening kan også trækkes fra i skat. Hvis du vælge at tegne en suplerende lønforsikring, så kan den også trækkes fra i skat.

Kan det svare sig at være medlem af en a-kasse ?

Det kan helt bestemt svare sig at være medlem af en a-kasse. Specielt i disse tider hvor der er stor usikkerhed på arbejdsmarkedet, og det ikke er nemt at få nyt arbejde hvis man skulle blive fritstillet. Der er desværre mange grimme historier om folk der har været nødsaget til at gå fra hus og hjem fordi de ikke har været forsikret da uheldet var ude. Meld dig ind i en a-kasse allerede i dag og sikre dig med evt. arbejdsløshed. 

Om det kan svare sig at være medlem af en fagforening er en helt anden diskution. En fagforening sikre dig ikke økonomisk og derfor er det langt fra alle der har fordel af at være medlem af en fagforening!

Hvornår skal man melde sig ind i en a-kasse ?

Hvis man skal være berettiget dagpenge skal man være meldt ind i en a-kasse minimum 1 år inden man bliver arbejdsløs. Det nytter altså ikke noget først at melde sig ind den dag uheldet er ude, man er nød til at bide i det sure æble og indbetale til a-kassen før man bliver arbejdsløs.

Der gælder andre regler hvis du er nyuddannet. Her skal du sørge for at melde dig ind minimun 14 dage efter sidste eksamen, så har du samme rettigheder som alle andre, og du kan modtage dagpenge med det samme hvis uheldet skulle være ude.

Man kan altid melde sig ind i en fagforening og få hjælp, men ikke økonomisk hjælp. der er mange forskellige fagforeninger at vælge imellem.

Hvordan er reglerne for nyuddannede ?

Er du nyuddannet har man den fordel at man ikke behøver være meldt ind i en a-kasse 1 år før. Her skal man bare melde sig ind senest 14 dage efter sidste eksamen. Så er man berettiget dagpenge hvis ikke drømmejobbet skulle være til at finde. Det kan klart anbefales at benytte sig af a-kassernes tilbud om at lade dig modtage dagpenge med det samme uden at skulle vente 1 år.

Men husk går du bare en dag over de 14 dage inden du melder dig ind, så skal du vente et helt år, før du kan modtage dagpenge.

FAKTA OM A-KASSER

- Man kan trække sit a-kasse kontingent fra i skat. Hver gang man betaler 100 kr. betaler man reelt kun 66 kr.

- Alle har ret til at skifte a-kasse, der er ingen der kan bestemme hvilken a-kasse man skal være medlem af. Det står dig frit for at skifte til en billig a-kasse.

- Alle a-kasser i vores test er tværfaglige. Dette betyder at alle kan melde sig ind lige meget hvilken branche du befinder dig i.

Det er kun a-kassen der står for udbetaling af dagpenge. Fagforeningerne står IKKE for udbetaling af dagpenge og det er ikke alle der har fordel af at være medlem af en fagforening. Du kan se en oversigt over fagforeninger i Danmark her!

- Det er bevist at medlemmer af billige a-kasser er lige så tilfredse med deres a-kasser som medlemmer af dyre a-kasser. Arbejdsdirektoratet laver hvert andet år en medlemstilfredshedsundersøgelse og her score de billige a-kasser lige så godt som de dyre. Faktisk har Min a-kasse de sidste 6 år vundet denne test og samtidigt er dette den billigste a-kasse i testen.

- Dagpengesatsen er den samme i alle a-kasser. Dette skyldes at det er staten der bestemmer beløbet. Du får altså ikke mere udbetalt i dyr a-kasse frem for en billig!

- Det er meget nemt at skifte til en billig a-kasse, din nye a-kasse står for alt det praktiske ved skiftet og det kan spare dig mange penge fremover.

- De fleste af dem der skifter a-kasse gør dette fordi de mener de kan få samme ydelse billigere et andet sted.

 

SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk