Den nemmeste måde, at melde sig ind i en A-Kasse på, er ved at klikke på den valgte A-Kasses banner her på siden. Du har det samlede overblik og så kan du vælge direkte. De fleste A-Kasser har en hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig elektronisk.
 
At være A-Kasse-medlem har den fordel, at du efter et års medlemskab (se regler herom, her på siden), er berettiget til at modtage dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs.
 
Der findes ca. 30 A-Kasser i Danmark, og du kan selv vælge hvilken A-Kasse, du vil være medlem af. Dog skal du være opmærksom på, at nogle A-Kasser kun optager medlemmer, der arbejder indenfor bestemte fagområder. HER PÅ SIDEN, FINDER DU DEM, DER HAR HØJESTE MEDLEMSTILFREDSHED, LAVESTE PRISER OG HVOR DU FÅR MEST FOR PENGENE.
 
A-Kasse optagelse fungerer fra det tidspunkt, hvor A-Kassen modtager optagelsesblanketten, og det er på dette tidspunkt, at du tidligst kan blive A-Kasse medlem.
  
Som A-Kasse-Medlem skal du hver måned indbetale et kontingent. Kontingentsatsen svinger meget, og der er over 1.000 kroners forskel i årskontingentet på den billigste og dyreste A-Kasse. Her på siden kan du sammenligne priserne mellem de enkelte , for at se hvilken A-Kasse, der er billigst.
 
For at blive A-Kasse-Medlem, skal du have bopæl og ophold i Danmark og være mellem 18 og 63 år. Desuden kræver A-Kassen, at du er lønmodtager, selvstændig, nyuddannet, værnepligtig og som medlem af en kommunalbestyrelse eller Folketinget.
 
Det er ganske frivilligt, om du vil være medlem af en A-Kasse, og du skal selv sørge for at søge A-Kasse optagelse. Fordelen ved at være medlem af en A-Kasse er, at du får dagpenge, og desuden er der en række andre medlemsfordele, som eksempelvis rabat på forsikringer og ferierejser eller medlemskab af indkøbsforeninger. Se mere om fordelene ved at læse om den enkelte A-Kasse på første side. 
 
Som A-Kasse-Medlem skal du hver måned indbetale et kontingent. Kontingentsatsen svinger meget, og der er over 1.000 kroners forskel i årskontingentet på den billigste og dyreste A-Kasse. Her på siden kan du sammenligne priserne mellem de enkelte A-Kasser, for at se hvilken A-Kasse, der er billigst. Hvis du ikke indbetaler kontingent, kan det have store konsekvenser. Hvis du betaler for sent, bliver du udelukket fra dagpenge i et antal timer. Hvis indbetalingen helt udebliver, kan du i sidste ende blive slettet som medlem af A-Kassen.
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk