Her finder du lidt korte og præcise facts omkring biler og det at eje bil og synes du der mangler noget, så mail os og vi tilføjer det så hurtigt vi kan. Listen bliver længere med tiden og vil give svar på, de hurtige korte spørgsmål resten af bilsektionen på SpinkeDK måske ikke giver svar på.
 
HVAD SKER DER HVIS MAN TANKER BENZIN PÅ EN DIESEL BIL.:
Skulle uheldet være ude og du føler dig lidt dum, så bare husk at Falck alene, rykker ud til ca. 5.000 bilister i samme situation hvert år. Så du er ikke alene hvis det er sket.
 
Har du en gammel diesel bil og har du kun tanket det der svarer til 7% af tankens max indhold forkert, så kan en GAMMEL diesel bil godt klare det, hvis du så tanker de resterende 93% op med diesel. Men den løsning er på eget ansvar. Har du en nyere bil, kan du faktisk ikke gøre noget, udover at lade værkstedet tømme tanken og skifte brændstof filtret. Det koster mellem 1500 og 3000 kr. Har du et falck abonnement, koster det derimod kun 900 kroner, udover dit abonnement hos dem.

Tænker du modsat - hvad sker der hvis man tanker diesel på en benzin bil, gælder helt det samme. Det skal tømmes ud, FØR DU STARTER din bil. Men som regel kan det ikke ske, da dieselpumpens studs er for tyk, til at komme i tanken på en benzin bil.
 
 
HVORNÅR ER EN BIL EN VETERANBIL.: 
En bil kan registreres som veteranbil, når det er 35 år siden, den er registreret første gang. Bilen må så kun bruges lejlighedsvis og kun til privat kørsel. Du slipper så til gengæld med 1/4 i vægtafgift. Du må altså ikke bruge den som dit faste transportmiddel, når den skal stå som veteranbil. 
 
HVORNÅR OG HVOR OFTE SKAL EN VETERANBIL SYNES.:
En veteranbil skal synes hvert 8. år. Det skyldes blandt andet at bilen jo kun må bruges lejlighedsvist, hvis den skal være registreret som en veteranbil.
 
VIDSTE DU AT...
  • At kører du 110 i stedet for 130 på motorvejen, sparer du let ca. 20% i brændstof. Specielt ved de små biler, som skal "kæmpe" for at køre 130.
  • At kører du med klimaanlæget tændt, bruger du ca. 1 liter mere benzin pr. 100 km og tågelys koster dig 0,1 - 0,4 liter ekstra benzin pr. 100 km. 
  • Kørsel med åbne vinduer øger dit brændstofforbrug
  • At du ikke må køre med dine tågelygter tændt om aftenen, med mindre vejret gør det nødvendigt? Det giver en bøde.
  • At dit horn ikke må bruges til at "hilse" - Det koster 1.000 kr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk