Når man skal sætte sin mobil op til MMS, oplever mange at det driller og ikke virker som det skal. Denne side prøver på at hjælpe med de gængse problemer du kan støde på, i forbindelse med mms opsætning af din mobil.
 
INFO OMKRING OPSÆTNING AF MMS ER NEDERST UNDER FORKLARING AF HVAD MMS EGENTLIG ER
 
Værd at vide om opsætning af MMS på din smartphone.:
Opsætning af datanetværk og MMS indstillinger sker for det meste automatisk på alle nyere smartphones. Nogen gange sker der dog fejl i denne process og så skal du selv hjælpe din mobil lidt på vej.
 
Men nu til det store spørgmål - hvordan opsætter man sin mobil til MMS og er det altid på samme måde, eller er der forskel fra Android til iOS og Windows Mobile 10? Og hvad er en MMS overhovedet?
 
Der findes et UTAL af mobilselskaber, men der er kun 4 der har antennemaster i landet - så vi vil fokusere på disse selskaber. Det er 3 Mobil, Telia, Telenor og YouSee (TDC - TeleDanmark).

Alle andre selskaber bruger også disse netværk og ejes for det meste også af et af de store selskaber. F.eks. ejes CBB af Telenor og CallME ejes af Telia osv. 
 
 
Men hvad er en MMS egentlig? MMS står for Multimedia Message Service - sagt på en anden måde, er det den tjeneste som du bruger til at sende beskeder der indeholder multimediamateriale. 
 
MMS kan modsat sms, indholde både tekst, billeder, videoklip og lydfiler. Så en mms uden dette er bare en sms, som står for Short Message Service.
 
Langt de fleste af os, bruger nu Messenger og andre App's til at sende den type filer, men mange bruger dog stadig MMS funktionen og derfor er det også stadig aktuelt, at have sin mobil sat op til denne service. F.eks. når man skriver med en man ikke er venner med på f.eks. Facebook.

Enkelte mobiler kræver en opsætning af MMS, før de er i stand til at modtage MMS. De fleste er dog klar til det "out of the box". Måske har du prøvet at få en sms om, at du har modtaget en MMS, men din mobil ikke kan hente den. Og det skyldes manglende opsætning af mobilen. 
  
 
MMS hos Telenor.:
Hos Telenor kan du opsætte din mobil til MMS, stort set ligegyldigt hvilken mobil du har. Hver enkel telefon har dog sin egen tilgang til opsætningen og der er små forskelle i opsætningen.
 
Så har du Telenor, så skal du ind på deres side og se deres guide, for deres netværk. Du kan klikke >>her<< og så lander du på den rigtige side hos dem. De har support for de fleste mobiler, så forklaringen finder du nemmest direkte hos dem.
 
Telenors guide gælder også for CBB, NanoMobil, One Mobile og Canal Digital Mobile
 
 
MMS hos YouSee.:
Din mobil vil hos YouSee normalt være klar til at modtage MMS. Skulle dette dog ikke være tilfældet, og du har en nyere smartphone, så gå ind på YouSee's side ved at klikke >>her<< og så har YouSee en løsning til dig.
 
 
Har du en ældre mobil, som f.eks. en ældre Nokia eller Motorola Razr, så kan du opsætte mobilen ved at sende en sms med FLY til 2222. Det koster almindelig telefontakst. Og vent så til du modtager GPRS og Internet profilen. Derefter gentag dette skridt ved at sende MMS til 1111. Igen det koster normal sms takst.
 
Guiden til YouSee gælder også for Telmore, TDC, Fullrate og OnFone da de bruger TDC's net
 
 
MMS hos Telia.:
Ved Telia er det som ved de fleste andre. Når du har sat dit simkort i din nye smartphone, er du klar til at sende MMS. Skulle du dog opleve det ikke virker, så gå til Telias side, ved at klikke >>her<< og følg deres vejledning.
 
Telias guide hjælpe dig igennem.
 
Telia's guide gælder også for CallMe og DLG Tele, da de bruger Telia's net
 
  
 
MMS hos 3.:
Ved 3 er det også nemmest at direkte tilgå deres hjemmeside og se deres egen guide til opsætning af MMS. Du finder deres udførlige vejledning >>her<<
 
Har du en iPhone eller en Android telefon kan du gøre sådan her.:

Gå ind i Indstillinger

Vælg ’Mobil’

Slå 4G og mobildata til

Klik videre ind under Mobildata

Tjek at følgende data er udfyldt rigtigt..

APN: data.tre.dk

Brugernavn:

Adgangskode

MMSC: http://mms.3.dk

Mms-proxy: mmsproxy.3.dk:8799

Maks. str. på mms-besked 307200

MMS UA Prof URL
 
3's opsætning gælder også for Oyster, da de bruger 3's net
 
 
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk