Motorcyklens ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker de skader, du som motorcyklist kan komme til at lave på andre personer eller deres ting. Det er dog ofte en rigtig god idé med en kaskoforsikring.

Kaskoforsikringen dækker skader på din motorcykel ved påkørsel, brand, tyveri m.m. Der følger også en redningsforsikring (SOS-dækning i udlandet) og en retshjælpsforsikring med. Det er frivilligt at tegne kaskoforsikringen, men hvis du har lån i motorcyklen, vil långiver som regel forlange, at der er tegnet en kaskoforsikring.

Du bør have en Ulykkesforsikring når du kører motorcykel. Hverken ansvarsforsikringen eller kaskoforsikringen dækker dig selv. Derfor bør du tegne en ulykkesforsikring. Når du skal finde ud af, hvor meget forsikringen koster er der en række faktorer som er afgørende for præmien. 

Skal forsikringen være en ren ansvarsforsikring el. en fuldt kombineret forsikring med ansvar-, brand- og kaskoforsikring.Skal det være sidstnævnte skal du også tage stilling til, omforsikringen skal være med el. uden selvrisiko. Hvis den tegnes med selvrisiko reduceres præmien. Der gælder dog altid en selvrisiko på 20 % af skaden ved tyveri. (kan variere) Alder og kørselserfaring  

Din alder og kørselserfaring er også en faktor, som bestemmerpræmien. De vigtigste faktorer når forsikringsselskaberne vurdere dig. 1. Hvis du er over 25 år el. har min. 5 årskørselserfaring fra motorcykel 2. Hvis du er under 25 år 3. Hvis du er fyldt 30 år og er elitecykellist el. har kørt skadefri de sidste 5   år på motorcykel el. i forvejen har bilforsikring. 
 
Mange forsikringsselskaber kræver at man tegner andre forsikringer hos dem for at få lov til at tegne denne forsikring. Motorcykelforsikringen er som standard begrænset til at dække kørselsskader sket i perioden 1. marts til 30. november. Kørselsskadersket uden for denne periode erstattes ikke.Forsikringen kan dog udvides med en vinterdækning.
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk