Mange mennesker isner indeni, når de hører om pantefogeden. Men hvad må han egentlig ? Kan han bare komme forbi og tage alle dine ting ? I realiteten, kan han gøre meget, men i virkeligheden gør de det sjældent. For de træder ikke på en der allerede ligger ned.

Hvis du skylder penge og ikke betaler, kan kreditor eller deres inkassofirma bede fogedretten om at hjælpe med at indkræve pengene ved at tage udlæg i f.eks. fast ejendom, din bil eller f.eks. indskud i din lejelejlighed, dit B&O anlæg, B&O fjernsyn eller lignende.

Finansieringsselskaber bruger fogedretten til at tage udlæg i dine værdier. Hvis du skylder penge til det offentlige og ikke betaler, er det pantefogeden og ikke fogedretten, der foretager udlæg.

Herunder følger nogle eksempler på typiske spørgsmål vi får i den forbindelse, med efterfølgende svar. 
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Må pantefogeden komme på uanmeldt besøg.:

Hvis man som selvstændig erhvervsdrivende skylder skat eller anden form for penge til kommunen, må inkassokontoret så komme på uanmeldt besøg uden at have sendt et brev først?

SVAR

Udgangspunktet er, at en fogedforretning skal varsles. Men det kan undlades, såfremt det er af afgørende betydning for kreditors muligheder for at opnå dækning.

Hvis Told- eller pantefogdens udlæg (besøg) er varslet hos selvstændige erhvervsdrivende, plejer kassen at være meget tom, da der netop er betalt leverandører eller købt nye varer. Kommer fogeden uvarslet lige før lukketid er der nogen gange bid, så derfor undlader fogden at varsle sit besøg.

 ------------------------------------------------------------------------------------------
 
Er kommet i RKI - Må de tage min bil.:

Jeg er kommet i RKI og kan ikke afdrage min gæld til en eller flere kreditorer jeg skylder penge. Min bil betaler jeg dog af på.

SVAR

Som udgangspunktet kan de ikke pantsætte (tage) din bil, hvis bilen er belånt. For så er det låneselskabet, der har pant i bilen og den er faktisk deres. De har som regel et ejendomsforbehold. Få lån er uden pant, når det kommer til bil.

Dog kan fogedretten forsøge at tvinge igennem, at denne skal sælges. Det er dog sjældent de går så vidt. Er restgælden i bilen f.eks. kr. 50.000,- men værdien kr. 100.000,- vil de enten gøre udlæg i bilen eller som sagt, forsøge at gennem tvinge et salg.

Ejer du en bil til under Kr. 10.000 og den f.eks. er vigtig for, at du kan komme til og fra arbejde, vil de sjældent gennem tvinge et salg, men nøjes med udlæg.

Udlæg betyder, at HVIS du sælger, så er overskuddet deres. 
 
 ------------------------------------------------------------------------------------------
 
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk