Mange føler livet er slut og ovre når de kommer i RKI (Experian/ Ribers) - Men roligt. Sådan er det SLET ikke. RKI er et middel fra dine kreditorer der skal stresse dig, til at betale - Men gøre dig noget? Det kan de ikke. Kun sende deres breve, hvor de fortæller dig, at du nu er registret i RKI. Eneste ting der sker derudover, er at du nu ikke længere kan låne penge hos bankerne og finansieringsselskaberne.
  
RKI kan ikke gøre dig andet. RKI er kun et register, der lister "dårlige betalere". Andet er de ikke. Og i mange tilfælde er registreringerne foretaget uden fundament og er derfor ikke til noget.
 
RKI er jo egentligt også kun et middel, fra kreditors side, for at forhindre dig i, at låne yderligere penge, indtil du har betalt din gæld hos dem. Og det er  jo egentlig fair nok - problemet er bare, at de så også spænder ben for, at man kan få samlet sin gæld, ved at få et stort lån, med betydeligt lavere afdrag, så man kan afvikle sin gæld nemmere - så på den måde skyder de sig selv i foden. 
 
Kan man afbetale til RKI? Vi får mange henvendelser, hvor folk spørger, om man kan lave en samlet aftale med RKI og så kun betale til dem. Til det må vi først sige. RKI er INGEN BANK. Kun et register. Så de har intet med sagen eller gælden at gøre, udover du er registreret af kreditor hos dem, som dårlig betaler. Så der er svaret. Nej du kan ikke lave nogen aftaler direkte med RKI. Alle aftaler skal indgås med dem du skylder pengene. RKI lytter kun til dem, der har registreret dig, med mindre det er fordi du klager over en registrering.
 
Se mere om RKI i menuerne til venstre.
 
SPINKE DK (C) 2007-2021  | spinke@outlook.dk